Absolutely bonkers

Gör verkligen mitt bästa för att vänja mig tillbaka vid hur saker och ting var innan jag åkte. På ett sätt har ingenting egentligen förändrats. Å andra sidan har jag idag sett Skövde med nya ögon.

Det började med att jag trampade iväg mot stan på en för mig minst sagt allt för välbekant väg. Ändå var det frustrerande att jag inte visste från vilket håll bilarna kom på vägen. Tittade i fel riktning upprepade gånger. Det kändes också knasigt när jag fick syn på en blå buss, 5an mot Resecentrum. I min värld går numera 5an till Hangleton, plus att den är en gulröd dubbeldeckare.

Främmande från min gamla vardag är även hur människor i min omgivning plötsligt konverserar på svenska. Mycket lustigt var det att snacka svenska med säljaren på Telia såväl som att kortläsaren godkände mitt köp och bad mig ta ut kortet. I vanliga fall får jag ju upp "approved" och "please remove your card". Egentligen är det väl inte så konstigt men det kändes verkligen ovant.

En annan händelse var när någon höll upp dörren för mig och ett "thanks" var nära på att slippa ut av gammal vana. Fick hejda mig själv och klämde fram ett tack som jag tyckte kändes mer passande.

Annars är Skövde verkligen sig likt. Folktomt och öde i Jämförelse med Brighton. Villorna här är större och delas inte av två olika familjer, trädgårdarna är även de större och garageuppfarterna är betydligt längre. Vi bor visst ganska bra med mer yta både invändigt och utvändigt. Tyckte också att vårt hus kändes kliniskt rent när jag klev innanför dörren igår kväll trots att det inte är det. Saken är bara den att jag har levt i en familj med en helt annan standard och med mängder av prylar i varje vrå, till och med utslängt på matbordet så att det ibland var klurigt vart man skulle sätta ner sin tallrik.

Nu ska jag strax kila uppför trappan och bädda ner mig i min säng. Hoppas att jag lyckas sova bättre i natt än förra natten då det bara blev cirka fyra timmar. Saknar verkligen min dubbelsäng i Mile Oak för i den sov jag så otroligt gott!

Slut på babbel för ikväll. Mindre snack och mer verkstad. Ska göra slag i saken och krypa till kojs!

Osorterat | |
Upp