Köttfärsbiffar med bulgursallad och äppeltsatsiki

Dagens lunch blev ett riktigt höstfräscht recept med äpplen i. Tycker absolut att ni borde testa!
 
Köttfärsbiffar:
150 g köttfärs
1 ägg
0,5 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar
 
Bulgursallad:
1 dl bulgur
1 litet äpple
ca 5 cm gurka
3 cocktailtomater
 
Äppeltsatsiki:
1 litet äpple
lite pressad citron
1 dl kvarg/ turkisk yoghurt/ creme fraiche
salt, peppar
 
Gör så här:
Tillaga bulguren. Låt svalna något.
Tärna äpplet och gurkan, dela tomaterna. Blanda det med bulguren och smaka av med salt och peppar.
 
Gör biffarna: Blanda ägg, mjölk och kryddor. Tillsätt färsen och blanda väl. Forma till två biffar och stek ca 4–5 min per sida.
 
Tsatsiki: Riv äpplet grovt, pressa över lite citron, blanda med yoghurten och smaka av med lite salt och peppar.
Mat | |
Upp